Hjälpnätverket Kattstödets Vänner annonserar här om omhändertagna f.d hemlösa katter som bor tillfälligt i privata hem och som söker varaktiga kärleksfulla hem. Är du intresserad av någon av katterna, kontakta oss på info@kattstodet.org.

 

Vill du adoptera en katt så berätta gärna lite om dig själv, din familj och hur du funderar kring att skaffa katt. Uppge gärna telefonnummer så vi kan ringa upp dig och berätta om våra katter och besvara dina frågor. Som intressent på en katt är du välkommen att hälsa på katten/katterna i deras tillfälliga hem för att se om det är katten i ditt liv! Vi skriver adoptionskontrakt med nya hemmet.

 

Mer information om adoption (pdf-fil — öppnas i nytt fönster, alt högerklicka och spara)

 

Alla miniatyrbilder är klickbara och öppnas som större bilder.

 

 

Katterna är i behov av bidrag för sina omkostnader och veterinärbehov.
Insättningar till katterna kan göras på insamlingskontot till förmån för omhändertagna katter av Kattstödets Vänner på

 

Handelsbanken clearingnummer 6759 kontonummer 622 515 918. 

 

 

Vad hände sen? Titta på länkarna i högerspalten!


 

KATTER SOM SÖKER HEM

 

KASPER — AKUT!


Kasper är född 2011. Han är en kastrerad hane, med fin, len, tjock grå och vit päls och ett charmigt sätt.


Detta skriver personalen på Gunnesbo 4H-gård:
"Kasper är väldigt kelig, han är alltid framme vid stalldörren på morgonen när man kommer och öppnar. Jag har aldrig sett honom irriterad eller arg, varken mot andra katter eller människor."


När vi hälsade på kom Kasper emot oss och hälsade och det gör han ofta, berättar personalen. Kasper söker mycket kärlek och uppmärksamhet. Han stryker sig och vill vara nära och följa med en, men är samtidigt mycket lugn och fin. Han trivs inte på gården, i motsats till sin mamma och en annan katt. Han blir stressad av allt spring med besökare och andra djur och behöver någon som har tid för bara honom, ser honom och klappar honom. Personalen har inte den tiden och tycker inte att det fungerar av olika skäl. Han hoppar också iväg väldigt rädd om en häst eller vagn kommer emot honom, i motsats till de andra två katterna. Annars är han en lugn och fin katt, alldeles underbar med människor. Kasper behöver få komma till en mindre rörig och mer kontrollerad miljö, där man har tid för honom och han kan få äta kattmat och inte komma åt annat djurfoder som han inte mår bra av.


Gården har satt en deadline till den 7 december! Gårdens veterinär ville avliva honom redan innan men vi stoppade det!


Vill du veta mer om Kasper och rädda honom till ett bra liv, hör av dig till info@kattstodet.org. Hör av dig även om du bara vill ställa frågor, det är inte bindande.


Bild på Kasper: 

Kasper
Domkyrkokatterna MAMMIS och GRÄDDNOS


MAMMIS är en mycket liten och duktig kattmamma som kämpat för sin enda kattunge (hon har säkert haft flera som hon förlorat tidigare). Hon flyttade lilla GRÄDDNOS från trädgård till trädgård mellan Mårtenstorget och Kraftstorg där hon slutligen höll till strax bakom Domkyrkan. Där kunde Gräddnos och några dagar senare Mammis fångas in. De bor nu i tillfälligt akutstödhem och söker nytt stödhem eller permanent hem första veckan i september! Kan du öppna upp ditt hem för Gräddnos och Mammis? Maila info@kattstodet.org .


Mammis är liten, söt, bruntigrerad och fortfarande skygg men lugn och fin. Hon är lycklig av att ha åerförenats med sin unge, som kommer att lära henne trygghet med människor.


Gräddnos som fick sitt namn av sin söta vita fläck på nosen, är en liten kattflicka, nu i skrivande stund ca 6 veckor gammal dvs född ca i mitten på juli. Hon lät sig nappas med modersmjölk och sitta i knäet och klappas innan vi lyckades ta in mamman och kommer snabbt att bli tam och att lära även sin mamma detta. Hon leker med sina kattleksaker och klättrar upp i soffan hos stödhusse när de tittar på TV. Hon är nog glad av att få värme och näring för magra Mammis hade svårt att hitta mat till både sig och sin lilla unge ute. Vem vet hur hon förlorat sina andra ungar.


Mammis och Gräddnos måste vara tillsammans tills Gräddnos är 12 veckor, dvs till ca slutet på september, början på oktober. Vi ser gärna att de även fortsättningsvis får vara tillsammans i ett permanent hem. Gräddnos måste annars komma till ett hem med annan katt så att hon inte blir ensam. Men vi tror att de kommer vara lyckligast och hjälpa varandra om de får fortsatt vara ihop. Båda är mycket små och söta. Mammis är en duktig och tapper mamma. När de levde ute vaktade duktiga Mammis medan hon lät lilla Gräddnos leka i magnoliaträd och bland bambuplanteringar. Hon pratade alltid med sin unge och kallade på henne när hon guidade henne genom olika gårdar och trädgårdar eller sa till henne att vänta gömd någonstans medan mamma letade mat i flera timmar. Kan du öppna ditt hem för Mammis och Gräddnos eller bara funderar på det och har frågor, tveka inte att höra av dig (utan förbindelse)!

 

Bilder på Mammis och Gräddnos:

 

Mammis och Gräddnos Mammis och Gräddnos Mammis och Gräddnos Gräddnos Gräddnos

 

Gräddnos GräddnosGräddnos


 

 

THISBE och THELMA

 

Thisbe och Thelma är två 5-åriga kattsystrar från kattkolonin "industrikatterna".
De är fortfarande skygga med främlingar men tama och tillgivna med sin stödmatte sedan lång tid, en äldre lugn dam i ett lugnt hem. Men tyvärr fick de mycket plötsligt lämna det stödhemmet pga plötsliga och traumatiserande omständigheter, direkt därefter fick de sen genomgå tandoperationer och flytta till ett nytt tillfälligt stödhem vilket alltsamman såklart traumatiserat dem mycket. Kattsystrarna kommer dock att bli tillgivna och glada i ett nytt långvarigt eller helst permanent hem där de kan få lugn, trygghet och kärlek och mer utrymme än de har nu i den tillfälliga lösningen.


Thelma är den större av flickorna med lite vitt på tassarna förutom den vita medaljongen på bröstet i den i övrigt svarta blanka pälsen. Hon är mycket matglad och det är vägen till hennes hjärta… Både hon och Thisbe har fått operera bort tänder pga FORL (kattens mycket vanliga och nedbrytande tandsjukdom då tänder måste opereras bort) och direkt tillbaka i stödhemmet dök Thelma glatt på matskålen… Så fort man kommer med mjukmaten springer hon emot en och kan inte bärga sig. Thelma gillar att sitta i fönstret och spana ut, springa upp och ned i den höga kattställningen och prova olika kojor att sova och mysa i. Hon är nyfiken på vad som finns bakom en stängd dörr och både hon är syster Thisbe är experter på att öppna garderobsdörrar och installera sig i mysiga "sovloft" där… Thelma är framåt och nyfiken mycket pga sin goda aptit som är vägen till en vidare socialisering. När det varit främmande besök i förra stödhemmet var hon den som kom fram och rullade runt på golvet i lycka.


Thisbe är lite blygare, det ser man på hela hennes näpna rädda oskuldsfulla uttryck. Hon var mycket duktig hos veterinären men det var också mycket traumatiserande för denna känsliga flicka och hon behöver tid för att ta igen sig. Hon är mindre, näpnare och inte lika matglad så det är inte vägen till hennes hjärta, även om hon glatt äter mjukmaten hon får serverad. Båda flickorna men särskilt Thisbe, älskar mysiga kojor och att baka in sig fluffiga filtar, krypa under täcken, in i örngott, in under kläder i garderoben — bara för att det är så mysigt! De är båda duktiga på att öppna garderober men särskilt Thisbe vill gärna in i ett mysigt garderobsfack. Hon har en jättesöt näpen liten nos och stora runda "kattungeögon" som säger allt om hennes milda känsliga personlighet.


De tappra fina systrarna söker ett permanent hem där de kan få mycket kärlek, lugn och tålamod så de kan fortsätta att blomma ut. Ett alternativ är ett långvarigt stödhem utan en snar deadline. Thisbe och Thelma behöver kontinuitet och lugn, då kan de bli lika tillgivna som i förra stödhemmet där de var trygga och lyckliga och hade utvecklats så mycket. Tyvärr blev det tråkiga omständigheter för deras plötsliga flytt. Hoppas någon kärleksfull person vill ge dessa fina kattsystrar en ny chans.

 

Söker hem ihop. Kastrerade, vaccinerade, ID-märkta.

 

Bilder på Thisbe:

 

Thisbe 1 Thisbe 2 Thisbe 3 Thisbe

 

Bilder på Thelma:

 

Thelma 1 Thelma 2 Thelma

 

Thelma blir undersökt i munnen (klicka för bild)


 

 

 

ASTRID

 

Astrid är en vacker, slank, liten kattfröken som är fint tecknad i svart och vitt. Hon har ingen klassisk "symmetrisk frack" (vilket också är mycket fint!) utan hon är vackert och charmigt tecknad med mest svart ansikte, vit haka, litet vitt streck vid nosen, på ett bakben finns ett litet vitt streck som letar sig uppåt.

 

Astrid är inte helt tam än men ändå trygg och säker i sig själv. Hon kommer överens med andra katter och har en självklar roll i kattgruppen. Hon är snäll mot alla, men säger lugnt men bestämt till om någon inte är snäll mot henne eller någon annan och låter sig inte påverkas. En klok flicka. Hon har en bra status bland katterna, även om hon är lite skygg med människor. Astrid är dock mycket nyfiken och framåt, hon ska alltid titta in genom en öppen dörr till ett annat rum. Hon älskar att sitta i fönstret och spana ut eller leka med någon kattleksak. Astrid är mycket intelligent, hon kan inte bara öppna garderobsdörrar nedifrån golvplan, utan hon kan också öppna dem från ovanifrån garderobstaket, så att hon kan krypa in i översta garderobsfacket och prydligt mysa bland de gosiga stickade tröjorna… Hon var väldigt nöjd när stödmatte hittade henne där. Astrid kommer, i rätt händer och med lite tid och kärlek, att bli helt tam. Med tanke på hennes traumatiska uppväxt utomhus bredvid en trafikerad väg och parkering, så har hon kommit långt. Astrid är cirka 5 år gammal, kastrerad, vaccinerad och id-märkt.  

 

Bilder på Astrid:

 

Astrid 1 Astrid 2 Astrid 3 Astrid 4 Astrid 5

 


 

BERNARD

 

Bernard omhändertogs med sin mamma Blyger och sina kattsyskon Bianca, Bruno och Adam. Kattsyskonen har alla fått hem. Kattfamiljen omhändertogs i en trädgård i området Linero i Lund där vi hämtat flera katter från en mindre kattkoloni.

 

När Bernards mamma, vår kära Blyger, hastigt gick bort sörjde hennes son som var så nära sin mamma. Därefter har han tytt sig än mer till vännen Astrid som han nu söker hem ihop med. Efter den första sorgsna tiden för Bernard är han nu mycket kelen och tillgiven med Astrid. De ligger ofta och myser ihop, Bernard kallar ofta med en mjuk röst på Astrid, de stryker sig ofta mot varandra och ibland vill Bernard busa med Astrid men hon är inte alltid med på det. Store Bernard har mer av kattunge i sig än lilla Astrid.

Bernard älskar att ligga i fönstret och spana och sola sin vackra päls som glittrar i solen. Han blir alltid glad om en katt hälsar på honom, stöter på honom i en dörröppning eller väcker honom när han sover — då hälsar han med ett sött fint litet jam "hej". Han har en mycket fin och snäll personlighet och är positiv mot andra katter. Han är stor och ståtlig men snäll som en kattunge. Han älskar sin fru Astrid och numera har han även en älskarinna som han ligger tätt intill med och också försöker para sig med ibland… (båda är kastrerade såklart). Han älskar att kela med sina tjejer, stryka sig, ligga tätt ihop, ibland är den ena kudde åt den andra. De tvättar ofta varandra också, tjejerna och Bernard. Ofta när Astrid går och äter utropar Bernard ett glatt litet jam — oavsett var han är — och springer ikapp för att stryka sig och äta ihop med Astrid tête-a-tête. Bernard gillar också att spana från sin höga kattställning och att leka med fjädrar och snören som man drar.


Nedanstående text är från Bernard och Blygers tid ihop.
 
Blyger är en relativt ung men ändå en mogen, moderlig, lugn, mjuk och varm kattflicka. Hon har vackra, känsliga, gröna ögon som tittar fram i den mjuka, svarta pälsen. Blyger är en ståtlig och vacker cirka 4 år gammal katthona. Hon har fått (minst) en kull kattungar, som också omhändertagits. Alla ungarna utom hennes son Bernard har fått hem, han är nu cirka 3 år gammal.  Bernard är vackert, blankt svart som mamma. Han är mycket mer modig och framåt än mamma, som är lite reserverad. Mamma ligger gärna lugnt och myser i den upphöjda kattkojan och blickar ut över rummet medan Bernard ska kolla vad som är på gång på markplan, nosa på ens finger, ta lite burkmat som serveras, även om båda fortfarande är lite skygga. Han tycker också att det är roligt att sitta och titta ut genom fönstret, leka med kattleksaker eller när jourmatte drar en lekpinne över golvet.
 
Bernard kommer i rätt händer att bli relativt snabbt tam och han kan då hjälpa sin mamma. Han är trygg i sig själv, intresserad, nyfiken men på ett lugnt sätt, man kan nästan klappa honom när han ligger på sängen. Både Blyger och Bernard kommer lätt överens med andra katter, de myser gärna med hemmets egna katter och såklart med varandra! Blygers favoritsovplats är i en koja ovanpå en hög garderob, där Bernard gärna gör henne sällskap, dvs när han inte sover i sängen, på bänken vid fönstret, under sängen, i bokhyllan eller någon annan intressant plats… Ibland sitter de i fönstret tillsammans och tittar ut. De söker helst ett hem tillsammans eller alternativt hem var för sig där det gärna får finnas snälla människor och snälla kattkompis(ar). De kan också flytta som ensamkatter till rätt hem om man ger dem mycket sällskap och kärlek. Både Blyger och Bernard är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

 

 

 

Bilder på Bernard:


Bernard

 

 


 

CASPER

 

Katten Casper

 


Denna sida uppdaterades senast 2015-10-29


 

 

Mer om katterna  

 

Solskenshistorier

Kattänglar

 

 

 

 

 

 

 

 

 Välkommen till Kattstödets Vänner i Lund 

Genom oss kan du adoptera en hemlös katt eller på annat sätt hjälpa katterna.