KATTÄNGLAR — KATTER SOM GÅTT BORT

 

 

 

BLYGER

 

Vår kära Blyger gick hastigt bort och hennes son Bernard som var så nära sin mamma och sörjde henne när hon gick bort har därefter tytt sig än mer till vännen Astrid. Nu har Blyger det bra i katthimlen där inga sjukdomar och olyckor finns och hon vakar över sin son på jorden. Hon har sällskap av sin son Adam som adopterades men som hastigt gick bort förra året, nu har de återförenats. Frid i mamma Blygers och broder Adams fina själar.

 

Nedan finns texten om henne som beskrev henne innan hon gick bort.

 

Blyger är en relativt ung men ändå en mogen, moderlig, lugn, mjuk och varm kattflicka. Hon har vackra, känsliga, gröna ögon som tittar fram i den mjuka, svarta pälsen. Blyger är en ståtlig och vacker cirka 4 år gammal katthona. Hon har fått (minst) en kull kattungar, som också omhändertagits. Alla ungarna utom hennes son Bernard har fått hem, han är nu cirka 3 år gammal.  Bernard är vackert, blankt svart som mamma. Han är mycket mer modig och framåt än mamma, som är lite reserverad. Mamma ligger gärna lugnt och myser i den upphöjda kattkojan och blickar ut över rummet medan Bernard ska kolla vad som är på gång på markplan, nosa på ens finger, ta lite burkmat som serveras, även om båda fortfarande är lite skygga. Han tycker också att det är roligt att sitta och titta ut genom fönstret, leka med kattleksaker eller när jourmatte drar en lekpinne över golvet.

 

 

Bilder på Blyger:

 

Rebecka Blyger 2 Blyger 3

 

 


 

 

MAMMINA

 

Vår kära Mammina har gått bort och den då sörjande och mycket ledsne Tor har fick stanna hos stödhemmet som nu adopterat och integrerat Tor med sina andra katter och han har blommat upp igen. Han älskade sin Mammina så otroligt mycket mycket och nedan är den redigerade texten från deras stödhemstid ihop. Mammina har det bra i katthimlen nu där inga sjukdomar och olyckor finns.

 

Mammina och Tor fann varandra i stödhemmet och blev mycket kära i varandra. Mammina var en lugn, vacker svart-vit långhårig honkatt som tyckte mycket om mat. Hon var reserverad men tyckte om att nosa på ens hand och började gilla att försiktigt bli kliad under hakan. Hon tyckte om att leka med sin kompis Tor eller att bara ligga tätt intill honom.

 

Bilder på Mammina och Tor:

 

Mammina och Tor Tor och Mammina Mammina Mammina Mammina Mammina Tor Tor

 

På fotografen Johanna Tollers blogg finns jättefina bilder på Mammina och Tor (då kallad Leif) från 2008.


 

ADAM

 

Fine Adam fick efter en viss tid på ett djursjukhuset i Stockholm somna in när det inte fanns mer att göra. Han hade sin matte hos sig som hade gjort allt för sin älskade Adam. Nu har Adam återförenats med mamma Blyger. Kanske är Adams pappa också där.

 

 

Bilder på Adam:

 

Adam 1 Adam 2 Adam 4 Adam 5 Adam 6 Adam 7 Adam 8 Adam 9 Adam 10 Adam 11

 


 

SVALA

 

Uppdatering från matte 2014.

 

Svala och lilla Tvitvi

 

Svala med senare familjemedlemmen Tvitvi, en liten kattunge hon tog till sig. Svala gick bort  efter många goda och lyckliga år hos matte och hennes familj.

 


Så här skriver matte:

 

"Ooh, vår vackra Svala.  Svala har levt ett härligt liv. Hon fick en lillebror för tre år sedan, han avgudade henne om möjligt mer än vi gjorde. De sov ihop och hade mysiga tvättstunder. Till Svalas stora glädje flyttade vi tidigare i år och hon fick gå ut i i vår nya trädgård. Hon hade tidigare visat att hon klarat detta utmärkt när hon fått följa med till hus i naturen. Svalas sista månader tillbringade hon solandes på vårt trädäck eller sovandes i häcken! Hennes Lillebror följde med i koppel, han kom till oss som liten och sele har fungerat jättebra med honom. Svala kom alltid in på natten och sov i vår säng och hon verkade hur lycklig som helst.

 

Hälsomässigt hade hon den mesta tiden det bra. Det blev en del besök till veterinären pga forl första åren och hon fick dra ut flera tänder, men det var flera år sedan sist. För ca två år sedan drabbades hon av urinsten och fick opereras med öppen bukkirurgi. Det gick bra och hon fick specialkost efter det. Sen tyvärr fick hon juvertumörer något år senare. I samråd med veterinär gjorde vi regelbundna kontroller för att se om de spridit sig och tog det sedan "dag för dag". Nya stora operationer var inte aktuellt (varken etiskt eller medicinskt). Däremot har vi varit hemma hela sommaren med henne och gjort allt vi kan för att hon skulle få en fin sista tid. Sen fick vi ta ledigt och vara hemma en vecka med lillebror eftersom vi inte ville lämna honom helt ensam.  Vi saknar Svala mycket och pratar om henne varje dag. Vill att du ska veta att hon var högt älskad och att vi är tacksamma för din och Francas del i det som gjorde att hon kom till oss." 

 

 


Denna sida uppdaterades senast 2015-08-02


 

 

Mer om katterna  

 

Katter som söker hem

Solskenshistorier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Välkommen till Kattstödets Vänner i Lund 

Genom oss kan du adoptera en hemlös katt eller på annat sätt hjälpa katterna.